Tuesday, February 10, 2009

La femme parisienne


Se spune ca Parisul nu ar fi Paris fara... parizience. In incercarea de a aduce un omagiu acestor femei cu alura chic si misterioasa, un tanar fotograf francez, pe numele lui Baudouin, a lansat un proiect ce le are ca protagoniste pe parizience – proiect intitulat pur si simplu "Je suis une parisienne".

Fotograf la revista Elle, Baudouin si-a propus sa imortalizeze 100 de femei (parizience) in universul lor cel mai intim, adica la ele acasa.

Parizianca, prin excelenta incarnare a mitului feminin. Imagine a elegantei si a unui stil de viata. Deseori visate, iubite, obiect al fanteziilor… dar rareori dezvaluite, Pariziencele raman un mister. Fiecare dintre noi isi construieste o imagine a Pariziencei, dar cine este ea cu adevarat ? Cum se imbraca, ce mananca, unde si cum traieste, cum imbatraneste… iata doar cateva din secretele ce trebuie descoperite.

Proiectul presupune fotografierea Pariziencelor acasa la ele. Parizience obisnuite care nu sunt neaparat actrite, cantarete sau creatoare de moda. Parizience nascute la Paris, care au crescut si au mers la scoala aici, care s-au casatorit si au facut copii aici… Parizience care nu au nimic de-a face cu provincialele sau strainele venite la Paris si care nu vor decat sa se joace de-a parizianca, pentru a ascunde ca de fapt nu sunt. Parizience eliberate de complexe, care nu au nevoie sa devina parizience pentru ca sunt deja. Si ele sunt o parte din ceea ce inseamna Parisul. (www.baudouin.fr)

Cateva imagini... I am a Parisian Lady


















Align Center

In curand iti voi face cunostinta cu alte personaje din peisajul parizian - si nu doar femei.

Persoane pe care le-am cunoscut de-a lungul timpului si despre care cred ca incarneaza cu succes portretul parizianului sau care, din contra, sunt complet atipice.

Sau pur si simplu chipuri noi care se intampla sa imi starneasca interesul.




8 comments:

  1. care mai de care mai tacanite :D! imi place! Vive la France...cough, cough: Vive Paris? ;)

    ReplyDelete
  2. @Cris: Ei, stai ca le-am ales si eu pe cele mai soft :)) Ma stii doar ca nu sunt prea excentrica :)

    ReplyDelete
  3. mwai, genial proiectul, o sa ma uit de o suta de ori la poze :X

    ReplyDelete
  4. astea toate-s frantuzoaice? :))))vaaaaaaaaiii, nu pot sa ma abtin, si rad:)

    ReplyDelete
  5. I've bookmarked this page, you know, it's quite interesting ;;)

    ReplyDelete
  6. frumos...numa ca eu mai astept ceva noutati ..ca intru si nimik..:))pupici

    ReplyDelete
  7. :) Dragute pozele. Mi-ar placea mult sa pui unele mai naturale, de exemplu de pe strada (cu riscul de a zice francezii ca esti freak!)Si sa vedem si noi cum se imbraca oamenii obisnuiti pe strada sau la lucru sau in oras... etc. Cum e "moda la Paris" mai exact, da nu aia de pe catwalk...

    ReplyDelete
  8. Super tare! mai vreau din astea!

    ReplyDelete